ΤΜΗΜΑΤΑ

Δήλωση για επιλογή δεύτερης ξένηςγλώσσας (Γαλλική ή Γερμανική) για το σχολικό έτος 2024-2025, από τους μαθητές Δ τάξης, έως 15 Μαΐου 2024 - Κατ’ εξαίρεση, επιλογή στο Γυμνάσιο διαφορετικής 2ης ξένης γλώσσας από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, με αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 17η Μαΐου 2024.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

20/10/17

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Σε μια συγκινητική εκδήλωση, οι μαθητές της Γ΄τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπ/κών τους Ηρώ Ποργιαζίδου και Καλλιόπη Μαυρή ανέσυραν πληροφορίες για τα χρόνια της κατοχής από τις διηγήσεις του κ. Γιώργου Χατζηδάκη, αντιστασιακός, πρώην Δήμαρχος Αγ. Νικολάου. Η συνάντηση οργανώθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τάξης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 




Οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις στον κ. Χατζηδάκη για τη ζωή του, τα ιστορικά γεγονότα και τη συμμετοχή του στην Αντίσταση. Η εκδήλωση έκλεισε με κοντυλιές που έπαιξε ο μαθητής Μιχάλης Βάρδας στο βιολί και μαντινάδα του Γιώργη Βάρδα που τραγούδησαν οι παρεβρισκόμενοι αφιερωμένη στο τιμώμενο πρόσωπο:

" Με σεβασμό κι εκτίμηση ήρθαμε να σας βρούμε, για όσα κάνατε για μας "ευχαριστώ" να πούμε... Ωσάν τις ρίζες του δεντρού ρίζωσαν στην καρδιά μας οι αγώνες απού δώσατε, τιμή, κληρονομιά μας."

Τα παιδιά και οι εκπ/κοί πρόσφεραν στον κ. Χατζηδάκη τιμητική πλάκα με  "το δέντρο των αγώνων" σκαλισμένο  σε ξύλο ελιάς από τον συντοπίτη κ. Μιχάλη Αποστολάκη και αντί άλλης υπογραφής την παραπάνω  μαντινάδα χαραγμένη με τεχνική lazer από τον κ. Στέλιο Κτενιαδάκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο η εμπνευσμένη καλλιτεχνική δημιουργία όσο και η τεχνική λεπτομέρεια προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς χάρη τιμής στο πρόσωπο του κ. Χατζηδάκη και στο ύφος της εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε θερμά.