ΤΜΗΜΑΤΑ

Δήλωση για επιλογή δεύτερης ξένηςγλώσσας (Γαλλική ή Γερμανική) για το σχολικό έτος 2024-2025, από τους μαθητές Δ τάξης, έως 15 Μαΐου 2024 - Κατ’ εξαίρεση, επιλογή στο Γυμνάσιο διαφορετικής 2ης ξένης γλώσσας από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, με αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 17η Μαΐου 2024.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

1/8/17

ΠΡΟΦΙΛ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

3Ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διεύθυνση A’/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

 

 

Κωδικός Σχολείου (ΥΠAIΘ)

 

9320138

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Έδρα του Σχολείου (διεύθυνση)

ΤΕΡΜΑ ΚΑΖΑΝΗ

 

Τηλέφωνο

2841022104

 

Fax

2841022104

 

e-mail

mail@3dim-ag-nikol.las.sch.gr

 

Ιστοσελίδα

https://3dimagn.blogspot.com/

 

Αναπλ. Διευθύντρια

 Σχολικής Μονάδας

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

 

Υποδιευθυντής  Α

 

 ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων

 ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Εκπαιδευτική Ενότητα που ανήκει το σχολείο

  11η ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ)  ΚΡΗΤΗΣ

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (παιδαγωγική ευθύνη)

  Μαρία Πρατσίνη

 mpratsini@gmail.com

τηλ. Επικ. 6973397086











































Tο σχολείο μας είναι 12θέσιο Δημοτικό με 250 μαθητές και  25-30 εκπ/κούς διαφόρων ειδικοτήτων,  ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης.  
Το σχολείο βρίσκεται στην πόλη του Αγίου Νικολάου, πρωτεύουσα της επαρχίας Μεραμβέλλου, στον ομώνυμο Δήμο της Ανατολικής Κρήτης. Λειτουργεί με 14  τμήματα γενικής παιδείας, ειδική τάξη ένταξης, διαθέτει βοηθητικό προσωπικό  (σχολικό νοσηλευτή) και ανήκει στα Ολοήμερα Διευρυμένου ωραρίου (έως 17.30), 

Το  σχολείο μας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ιδιαίτερο πρόβλημα στέγασης. Είναι βασικά τεχνολογικά εξοπλισμένο με υπολογιστή και  προβολέα σε όλες τις αίθουσες.  Διαθέτει διαδραστικό σύστημα σε μία αίθουσα και το εργαστήριο Φυσικών.   Στις  εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται: αίθουσα εκδηλώσεων-προβολών, Βιβλιοθήκη, Εργαστήριο Φυσικής - Χημείας, αίθουσα με δίκτυο Υπολογιστών, αίθουσα σίτισης - ολοήμερου, τάξη ένταξης, κλειστό γυμναστήριο (υπό διαμόρφωση), σχολικό κήπο, άνετο προαύλιο με μπασκέτες & χώρο βόλεϊ. Το σχολείο μας ανήκει στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών και λειτουργεί δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης με ψηφιακό σύστημα διαχείρισης "Βιβλιοδανός". 

Όραμα του σχολείου είναι να γίνει ένα σύγχρονο σχολείο που θα χρησιμοποιεί νέες μεθόδους, υποδομές και τεχνολογία προς ένα σκοπό: να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, να διαμορφώσουν κριτική στάση και ενεργό συμμετοχή στα κοινά, να κοινωνικοποιηθούν με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα. 

Για την  επίτευξη αυτού του  στόχου προσπαθούμε να συντηρούμε ένα φιλικό σχολικό περιβάλλον και να εμπλουτίζουμε διαρκώς τα μαθησιακά κίνητρα.  Εντάσσουμε στον ετήσιο προγραμματισμό τάξεων  προγράμματα Δεξιοτήτων, και επιδιώκουμε τη συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις, διδακτικές επισκέψεις, εκπ/κά προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς. 

Προσπαθούμε να ενισχύουμε τη θετική συμπεριφορά των μαθητών αξιοποιώντας την ψηφιακή πλατφόρμα λείο Class Dojo σε επίπεδο τάξης και σχολείου. Παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τις οικογένειες των μαθητών μας και ενημέρωσης  για την πρόοδο των παιδιών.  Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η εξωστρέφεια και η μεταφορά του περιβάλλοντος της τάξης στο σπίτι, εμπλέκοντας εμμέσως και τους γονείς, ακόμα και αυτούς οι οποίοι είναι αρκετά πολυάσχολοι, αλλά παρόλα αυτά επιθυμούν να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο των παιδιών τους.

Γενικότερα, το σχολείο μας επιχειρεί "άνοιγμα" στην κοινωνία και συνεργασίες με το Σύλλογο  Γονέων,  τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου και άλλους πολιτιστικούς φορείς για την οργάνωση και συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (παιδικό φεστιβάλ Αγίου Νικολάου), δράσεις εθελοντικής προσφοράς (παζάρι αγάπης) , ευαισθητοποίησης σε θέματα πολιτικής προστασίας, αιμοδοσίες κ.ά. 
Παράλληλα, έχουμε σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και επιδιώκουμε ευρωπαϊκές συνεργασίες Εrasmus+, e- twinning κλπ. Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία σε Ευρωπαϊκές σχολικές συμπράξεις και e-twinning συνεργασίες, λαμβάνουμε εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις που μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους. Είμαστε σχολείο e-twinning και έχουμε λάβει Διαπίστευση Erasmus+2021-2027 για μαθησιακές κινητικότητες εκπαιδευτικών και μαθητών.