ΤΜΗΜΑΤΑ

Δήλωση για επιλογή δεύτερης ξένηςγλώσσας (Γαλλική ή Γερμανική) για το σχολικό έτος 2024-2025, από τους μαθητές Δ τάξης, έως 15 Μαΐου 2024 - Κατ’ εξαίρεση, επιλογή στο Γυμνάσιο διαφορετικής 2ης ξένης γλώσσας από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, με αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 17η Μαΐου 2024.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

8/2/24

Εργαστήρια ξύλινων παιχνιδιών του κόσμου στο 3ο Δημοτικό

Η αναγκαιότητα της χρήσης του παιχνιδιού στη μαθησιακή διαδικασία είναι τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη επιστημονικά. Το σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά βάζει στο επίκεντρο το παιχνίδι με στόχους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και συμπεριληπτικούς μέσα από ένα σχέδιο δράσης με τίτλο: "Παίζω...παίζεις...παίζει...παίζουμε και με γονείς".

Στόχος του σχεδίου είναι η ενδυνάμωση της γονικής εμπλοκής μέσα από διασκεδαστικές δράσεις και εργαστήρια κατασκευής και ανακαίνισης συμπεριληπτικών παιχνιδιών της παιχνιδοθήκης του σχολείου. Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια κατασκευής και ανακαίνισης ξύλινων παιχνιδιών Kaloumba στο χώρο του σχολείου.





Στα εργαστήρια που έγιναν 6&7 Φεβρουαρίου, ανακαινίστηκαν και κατασκευάστηκαν ομαδικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου, παιχνίδια επιτραπέζια στρατηγικής, σπαζοκεφαλιές, παιχνίδια δεξιοτήτων, παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο και διάφορες ιστορικές περιόδους και τα που κατασκευάστηκαν ανακυκλώνοντας παλιά ξύλινα αντικείμενα.



Σε επόμενες οργανωμένες δράσεις θα παίξουμε μαθαίνοντας την ιστορία τους και τους κανόνες με στόχο όχι μόνο τη μάθηση, αλλά και την ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων όλων των μελών της μαθητικής κοινότητας. Τελικός στόχος του σχεδιασμού μας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της σχολικής κοινότητας με δημόσια παρουσίαση της παιχνιδοθήκης σε σχολεία, προκειμένου να επιδιώξουν να την δανειστούν, σε γονείς αλλά και σε ευρωπαϊκό κοινό  ERASMUS σε μαθητές σχολείου της Γερμανίας κατά τη διάρκεια φιλοξενίας τους.