ΤΜΗΜΑΤΑ

Δήλωση για επιλογή δεύτερης ξένηςγλώσσας (Γαλλική ή Γερμανική) για το σχολικό έτος 2024-2025, από τους μαθητές Δ τάξης, έως 15 Μαΐου 2024 - Κατ’ εξαίρεση, επιλογή στο Γυμνάσιο διαφορετικής 2ης ξένης γλώσσας από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, με αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 17η Μαΐου 2024.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

3/2/24

Ψηφιακές στο εξής οι βεβαιώσεις φοίτησης των μαθητών

 Τη δυνατότητα  ηλεκτρονικής έκδοσης βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/ τριας μέσω ψηφιακής υπηρεσίας της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ- gov.gr), δίνει απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.



Δημιουργείται ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr) μέσω της οποίας κάθε χρήστης δύναται να αιτείται και να λαμβάνει βεβαιώσεις φοίτησης μαθητή/τριας, είτε για τον εαυτό του, είτε για ανήλικα πρόσωπα, επί των οποίων ασκεί τη γονική μέριμνα, ή την επιμέλεια αυτών (γονείς/κηδεμόνες ή άλλο φυσικό πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί η επιμέλεια των ανηλίκων προσώπων).

Οι βεβαιώσεις ως προς το περιεχόμενο περιλαμβάνουν:

α) Στοιχεία ταυτοποίησης του/της μαθητή/τριας (ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας, ονοματεπώνυμο πατέρα και μητέρας),

β) στοιχεία του σχολείου φοίτησης (όνομα σχολείου φοίτησης, τάξη εγγραφής στο τρέχον σχολικό έτος, περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης του σχολείου, διεύθυνση σχολείου, ΤΚ, τηλέφωνο, email) Τα στοιχεία των περ. α και β της παρούσας προέρχονται από το πληροφοριακό σύστημα «myschool» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Διαδικασία έκδοσης των βεβαιώσεων φοίτησης

1. Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του χρήστη με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

2. Οι παραπάνω βεβαιώσεις γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτές από όλους τους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 4727/2020 (Α’ 184).

3. Η επαλήθευση του περιεχομένου των βεβαιώσεων της παρ. 2 από κάθε λήπτη γίνεται μέσω της υπηρεσίας επαλήθευσης που παρέχεται από την ΕΨΠ με τη χρήση του μοναδικού αναγνωριστικού αριθμού επαλήθευσης, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 27 του ν. 4727/2020.

4. Οι φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα δύνανται, βάσει του μοναδικού αναγνωριστικού αριθμού επαλήθευσης, να επαληθεύουν την εγκυρότητα των στοιχείων που περιέχονται στις εκδοθείσες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις.

Σε περίπτωση που, κατά τη διαδικασία αίτησης έκδοσης βεβαίωσης σύμφωνα με το παρόν, τα στοιχεία του αιτούντος φυσικού προσώπου - χρήστη στο Π.Σ. «myschool» δεν επαληθεύονται, η βεβαίωση φοίτησης εκδίδεται χειρόγραφα.