ΤΜΗΜΑΤΑ

Δήλωση για επιλογή δεύτερης ξένηςγλώσσας (Γαλλική ή Γερμανική) για το σχολικό έτος 2024-2025, από τους μαθητές Δ τάξης, έως 15 Μαΐου 2024 - Κατ’ εξαίρεση, επιλογή στο Γυμνάσιο διαφορετικής 2ης ξένης γλώσσας από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, με αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 17η Μαΐου 2024.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

4/2/24

ERASMUS/eTwinning: Spacefest – Bringing Space to Earth

Με αφορμή την κλιματική αλλαγή που ήταν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του έργου eTwinning του σχεδίου ERASMUS "Spacefest – Bringing Space to Earth", οι μαθητές της Ε τάξης, το διάστημα Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου, προσέγγισαν το θέμα μέσα από το βιβλίο "Ο μικρός πρίγκιπας". Αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για την κλιματική αλλαγή, επεξεργάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου "Ο Μικρός Πρίγκιπας" ,  ξαναγράφοντας την ιστορία στα αγγλικά (συνεργατικά εξ αποστάσεως) με τους διαλόγους των ηρώων προσαρμοσμένους  στο θέμα τους, που ήταν:  

"Η Αποστολή του Μικρού Πρίγκιπα για τη Σωτηρία της Γης"        

Ο Μικρός Πρίγκιπας συνεχίζει να ταξιδεύει ανάμεσα στους πλανήτες. Επισκέφθηκε ξανά το γεωγράφο, αλλά του μοίρασε μερικά ανησυχητικά νέα για τη Γη... Η κλιματική αλλαγή είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον πλανήτη και όλοι ήταν ανήσυχοι. Έτσι, αποφάσισε να ταξιδέψει στη Γη για δεύτερη φορά και να δει με τα ίδια του τα μάτια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς τον βόρειο πόλο, συνάντησε μια πολική αρκούδα, μια θαλάσσια χελώνα κι ένα θαλασσοπούλι που του εξιστόρησαν τον κίνδυνο που πλησιάζει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής!

Το ελληνικό μέρος της ιστορίας:


Ο Μικρός Πρίγκιπας συγκλονίστηκε καθώς άκουγε τις ιστορίες των ζώων. Σε αναζήτηση απαντήσεων, συνέχισε το ταξίδι του. Συνάντησε κι άλλα πλάσματα, καθένα πληgωμένο από τα σημάδια μιας αλλαγής του κλίματος. Βρήκε ανθρώπους απασχολημένους με την καθημερινή τους ζωή. Αλλά κι εκεί κάτι δεν ήταν σωστό. O αέρας ήταν μολυσμένος από καυσαέρια και καπνό. Ο Μικρός Πρίγκιπας ρώτησε έναν επιστήμονα γιατί ο πλανήτης την αιτία των προβλημάτων κι εκείνος του εξήγησε πως προέρχονται από ανθρώπινες ενέργειες: καύση ορυκτών καυσίμων για παραγωγή ενέργειας, κοπή δέντρων και βιομηχανίες που εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες αερίων και προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου! Ο Μικρός Πρίγκιπας αποφάσισε να δράσει:

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ και χρειάζομαι τη βοήθειά σας!"

Το πουλί άρχισε να στέλνει email: "Αγαπητοί Άνθρωποι, Ο Μικρός Πρίγκιπας διοργανώνει συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 3μμ αυτή την Παρασκευή. Κάθε άνθρωπος ΠΡΕΠΕΙ να παραστεί. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Ο Bernie, το πουλί".

Παρασκευή απόγευμα. Όλοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο. Ο Μικρός Πρίγκιπας ξεσήκωσε τον κόσμο με την ομιλία του και φαίνεται πως έπιασε τόπο γιατί όταν όλοι επέστρεψαν σπίτι τους άρχισαν να σχεδιάζουν τη ΔΡΑΣΗ!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ