ΤΜΗΜΑΤΑ

Δήλωση για επιλογή δεύτερης ξένηςγλώσσας (Γαλλική ή Γερμανική) για το σχολικό έτος 2024-2025, από τους μαθητές Δ τάξης, έως 15 Μαΐου 2024 - Κατ’ εξαίρεση, επιλογή στο Γυμνάσιο διαφορετικής 2ης ξένης γλώσσας από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, με αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 17η Μαΐου 2024.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22/11/23

SpaceFest στο Limerick

Στο πλαίσιο του σχεδίου συνεργασίας μικρής κλίμακας ERASMUS+ SMALL SCALE 2022-1-EL01-KA210-SCH-000081716 με τίτλο: SpaceFest - από το Διάστημα στη Γη που συντονίζει το σχολείο μας, δυο εκπαιδευτικοί η κα Ποργιαζίδου Ηρώ και η κα Νικητάκη Πόπη επισκέφτηκαν το Limerick της Ιρλανδίας, όπου φιλοξενήθηκαν από το σχολείο Scoil  Losagain CBS Primary School.





Στο διάστημα των τριών ημερών της παραμονής τους εκεί ενημερώθηκαν για τη δραστηριότητα που αναπτύσσει το συγκεκριμένο σχολείο γύρω από τον άξονα της συμπερίληψης μέσα από διακεκριμένα σχέδια δράσης που εκπονεί κάθε χρόνο. Κορυφαίο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο σε συνεργασία με το κολλέγιο Μary Immaculate College, άλλα τέσσερα σχολεία, το τμήμα Εκπαίδευσης του Limerick και άλλους φορείς είναι το πρόγραμμα EDNIP,που ασχολείται με την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ανάπτυξη της ενσωμάτωσης. Αφετηρία αυτών το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.


Ταυτόχρονα παρακολούθησαν διδασκαλίες με τη μέθοδο STE(Α)M (Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη και Μαθηματικά) που είναι το αντικείμενο του έργου eTwinning που εκπονούν οι μαθητές της Ε τάξης, στο πλαίσιο εβδομάδας επιστημών που εορταζόταν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εκεί, γνώρισαν σχέδια μαθημάτων που περιλάμβαναν τη χρήση του ρομπότ beebot, lego και lego wedo, επιτραπέζιων παιχνιδιών επίλυσης προβλήματος και της εκπαίδευσης με six bricks lego. 

Επίσης επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο του Limerick το οποίο είναι στην κορυφή των 200 καλύτερων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων του κόσμου, όπου παρακολούθησαν διάλεξη και διαδραστική τρισδιάστατη παρουσίαση με θέμα το διάστημα.

Τέλος γνώρισαν την ιστορία της Ιρλανδίας μέσα από παραστατική αφήγηση εξωτερικού συνεργάτη του σχολείου που επίσης πραγματοποίησε ξενάγηση σε τοπικό καθεδρικό ναό. Επισκέφτηκαν το λαογραφικό μουσείο του Limerick και περιηγήθηκαν στην πόλη, ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους με εμπειρίες πολιτιστικού περιεχομένου.